معمولا افراد وقتی حفظ قرآن را شروع میکنند، همتی که برای حفظ جدید دارند بسیار بیشتر از همتشان برای حفظ و نگه داشتن محفوظات گذشته است! 

 کسی که میخواهد 30 جزء قرآن را حفظ کند، همانند کسی است که میخواهد در زمینی 30 چاله حفر کند! افراد حفظ محور مانند کسی هستند که وقتی چاله اول را حفر کردند، به چاله دوم میروند، و خاک چاله دوم را به چاله اول میریزند! بدین ترتیب، زحمت حفر چاله های بسیاری را میکشد ولی چون مرور نمیکنند، هر بار چاله های قبلی را پر میکند. 

در عکس زیر شرح حال حافظی را میبینید که در حال حفظ کردن جزء 20 میباشد ولی به مرور نپرداخته است!!!

 

این افراد معمولا پس از مدتی متوجه اشتباه خود میشوند و ناچار خواهند بود که باز گردند و از اولین قدم شروع به حفظ کنند. و حتما با خود خواهند گفت ای کاش به جای 20 جزء، 10 جزء حفظ بودم ولی مسلط!

به این افراد توصیه میشود، زیر نظر اساتید مجرب حفظ قرآن، به صورت اصولی و با برنامه و نقشه ای مشخص به طی کردن این مسیر بپردازند.

در ادامه به شرح برنامه ای که توسط اساتید بسیار مجرب در یکی از مراکز حفظ قرآن ارائه میشود ، میپردازیم:

حفظ جدید: با توجه به توانایی و وضعیت خود، تکلیف حفظ جدید خود را با نوشتن شماره صفحه در این ستون مشخص کنید. حتما سعی کنید، حداقل برنامه 5 جلسه آینده را در این برگه مشخص کنید و مم باشید که از برنامه عقب نیافتید.

حفظ گذشته: تکلیف حفظی که جلسه قبل به استاد تحویل داده اید را مجدد در هر جلسه تحویل دهید و نمره آن را در این ستون درج کنید.

20 درس: هر جلسه باید تکلیف 10 جلسه آخری که حفظ کرده اید را مرور کنید. برای مثال اگر جلسه ای یک صفحه حفظ میکنید، و الان صفحه دهم جزء هستید، برای جلسه بعد که صفحه 11 را حفظ میکنید باید صفحه 1 تا 10 را هم مرور کنید و بهتر است که تمام این 10 صفحه را هر جلسه برای هم بحثتان بخوانید. به توصیه اساتید، شما باید مرور از صفحه 1 تا 10 را همواره هر جلسه انجام بدهید تا وقتی که به صفحه 20 برسید. وقتی جزء تمام شد و وارد جزء بعدی شدید تکلیف 20 درس شما میشود از صفحه 11 تا 20 و نیمه اول جزء به صورت یک بسته ده تایی (!) از چرخه ی 20 درس خارج میشوند و به چرخه ی مرور وارد میشوند. و باز هم اگر به وسط جزء جدید رسیدید، جزء قبل از چرخه 20 درس خارج میشود و به همین ترتیب الی آخر

مرور 1 ، 2 ، 3: اگر هفته ای 3 جلسه کلاس دارید، باید تمام محفوظاتتان را در این 3 جلسه مرور کنید. برای مثال اگر حفظتان انتهای جزء 7 میباشد، 6 جزء که در چرخه مرورتان هستند را باید در این 3 جلسه بخوانید. یعنی هر جلسه 2 جزء باید مرور کنید. جزء 7 هم که در چرخه 20 درستان هر روز مرور میشود!!! تاکید میکنیم که برنامه مرورتان را تا 5 جلسه آینده در برگه برنامه تان مشخص کنید تا مسیری که میخواهید طی کنید به روشنی برایتان مشخص باشد.

 

تثبیت: جزء هایی که خیلی ضعیف شده اند و نمیتوان آنها را وارد چرخه مرور کرد را در این ستون باید مشخص کنید. و بنا به توان و وضعیت خودتان، میتوانید از جلسه ای 2 تا 5 صفحه به تثبیت بپردازید. باز هم تاکید میکنیم حداقل تا 5 جلسه آینده ، برنامه تان را در برگه مشخص کنید.

10 درس تثبیت: صفحاتی که مشغول تثبیت کردن آن هستید، نیاز به گردش در چرخه 10 درس دارند. به این شکل که مثلا اگر جلسه ای 3 صفحه از جزء 5 را تثبیت میکنید، هر جلسه ای که 3 صفحه پیش میروید لازم است از ابتدای جزء 5، هر جلسه مرور کنید. باز هم تاکید میکنیم که . !!!

 

در ادامه میتوانید فایل برنامه ی فوق را دانلود و پرینت کنید:

دانلود فایل word (قابل ویرایش)   / 

  دانلود فایل pdf

 


مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها